Новият спортен директор на Хамбургер Франк Арнесен прави революция в клуба. Откакто дойде от Челси той освободи 10 играчи, взима млади – предимно от Челси.

„Искаме прелом. Много възрастни играчи махнахме и започваме с млади, които имат голям талант и глад да играят за Хамбургер. Това е риск, но съм убеден, че е правилното”, каза спецът в интервю за Билд ам Зонтаг.

„Искам най-добрите играчи за малко пари. Да играем атрактивен, техничен, но и тактически правилен футбол. Животът като футболист е кратък – човек трябва да му се наслаждава.”

Арнесен разказа за отношенията си с милиардера Роман Абрамович, неговия шеф в Челси.

„Разбирахме се добре и лесно. Всъщност той бе единственият с когото трябваше да се договарям. Когато дойдох през 2005 той разбираше малко от футбол”, разказа Арнесен.

„Но г-н Абрамович положи много усилия да промени това и сега наистина разбира от футбол. Винаги се стрямах да изразходвам разумно парите му”.

По повод новия треньор на Челси – португалецът Вияш-Бояш – Арнесен коментира.:

„Когато Абрамович иска нещо го преследва на сто процента. Плати 5 милиона евро за мен, за да дойда от Тотнъм. С това станах най-скъпия спортен директор в света”, доволно завърши Франк Арнесен.