Световният номер 2 Новак Джокович постигна изключително трудна, но ценна победа по пътя си към титлата от тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

В зрелищен сблъсък от третия кръг на надпреварата сърбинът отстрани трудно поставения под номер 32 в основната схема Маркос Багдатис с 3:1 сета, в отделните части 6/4, 4/6, 6/3, 6/4.

Двубоят на централния корт на “Ол Инглънд клъб” предложи продукция, която би задоволила вкуса и на най-претенциозните почитатели на аристократичната игра, а атмосферата по трибуните наподобяваше повече тази на “Стамфорд бридж” или “Уайт Харт Лейн”, отколкото на мач от програмата на най-стария и престижен тенис турнир в света.

Още от началните минути на двубоя Ноле и Багдатис се вкопчиха здраво един в друг, като и четирите сета се решиха след реализирането на по един единствен пробив.

Въпреки ранга си, феноменалната серия от началото на годината и спечелената титла от Мелбърн парк, публиката в Лондон видимо демонстрира антипатията си към сърбина, което видимо не му се понрави, но възпитаникът на Мариан Вайда за пореден път се доказа като изключителен професионалист, наложи волята си и стигна до така важния успех.

Така в спор за място на четвъртфиналите Новак Джокович ще се изправи срещу Микаел Лодра, а мечтаният полуфинал срещу Роджър Федерер изглежда все по-реален.

Статистиката от двубоя:

Джокович

Багдатис

66

1-ви сервис %

53

10

Асове

14

4

Двойни грешки

4

33

Непредизвикани грешки

22

38

Уинъри

40

 3/11

Възможности за пробив

 1/5

 

Времетраене: 2.34 ч.