Заради поредната порция дъжд, изсипала се вчера над Лондон, днешната програма от Откритото първенство на Великобритания по тенис ще ни предложи мачовете на почти всички основни претенденти за трофея.

На централния корт на “Ол Инглънд клъб” първи ще излязат световната номер 1 Каролине Возняцки и поставената под номер 27 в основната схема Ярмила Гайдосова (Австрл).

Веднага след това ще станем свидетели и на двубоя от третия кръг при мъжете между 6-кратният носител на трофея Роджър Федерер и аржентинеца Давид Налбандиян.

Съперничеството между двамата супер талантливи тенисисти датира от далечната вече 2002 година, а от досега изиграните 18 официални сблъсъка помежду им балансът е 10-8 победи в полза на Маестрото от Базел.

Последният двубой от програмата на централния корт е между Новак Джокович и Маркос Багдатис, като тук коравият кипърец ще има чудесната възможност да премери сили с най-постоянния тенисист от началото на 2011 година.

На корт номер 1 настоящият носител на трофея Рафа Надал ще доиграе мачът си срещу Жил Мюлер, като вчера представителят на Люксембург остави изключително приятно впечатление с невероятно стабилната си игра и великолепен начален удар.

Мария Кириленко срещу Серена Уилямс и Робин Сьодерлинг срещу Бърнард Томич са останалите два мача на този корт за днес.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време) 

 

  Централен корт   Корт № 1
15.00 ч. Каролине Возняцки 15.00 ч. Рафа Надал
  Ярмила Гайдосова   Жил Мюлер
следва Роджър Федерер следва Серена Уилямс
  Давид Налбандиян   Мария Кириленко
следва Новак Джокович следва Робин Сьодерлинг
  Маркос Багдатис   Бърнард Томич
  корт № 2
14.00 ч. Мария Шарапова
  Клара Закопалова
следва Х. М. Дел Потро
  Жил Симон