Бившият номер 1 Анди Родик приключи с участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

В среща от третия кръг на надпреварата поставеният под номер 8 в основната схема американец бе надигран с 3:0 сета от Фелисиано Лопес (Исп), в отделните части 7/6, 7/6, 6/4.

В първия сет двамата съперници си размениха по един пробив, а в последвалия тайбрек испанецът успя да наложи волята си и след категоричното 7:2 поведе в резултата.

Във втория сет сервиращите имаха още по-голямо превъзходство и след като до пробив така и не се стигна трябваше да се изиграе втори пореден тайбрек, в който отново след 7:2 Лопес вече водеше с 2:0.

В заключителната трета част испанецът успя да дръпне с ранен брейк, който Родик така и не успя да върне до края на мача и така се прости с надеждите да продължи участието си в надпреварата.

Междувременно две от фаворитките при дамите постигнаха очаквани победи в мачовете си от втория кръг. Мария Шарапова започна неубедително двубоя си срещу местната любимка Лаура Робсън, но бързо успя да намери верния път и да стигне до крайното 7/6, 6/3, докато световната номер 1 Каролине Возняцки нямаше никакви проблеми срещу Вържини Разано – 6/1, 6/3.

Резултати:

II кръг:
 /мъже/
Давид Ферер 6 6 4 6 6
Райън Харисън 7 1 6 3 2
Юрген Мелцер 6 2 7 7
Дмитрий Турсунов 3 6 6 6
II кръг:
 /жени/
Марион Бартоли 4 7 6
Л. Домингес Лино 6 5 2
Янина Викмайер 4 6 6
Светлана Кузнецова 6 3 4