Днешната програма на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън – предвижда да се изиграят първите двубои от третия кръг на надпреварата, както при мъжете, така и при дамите.

Един от сблъсъците, който се очаква с най-голям интерес е този между нашата първа ракета Цвети Пиронкова и поставената под номер 2 в основната схема Вера Звонарьова.

Двете се срещнаха в полуфиналната фаза миналата година, когато рускинята стигна до крайната победа, така че днес младата пловдивчанка ще има чудесната възможност за така жадувания реванш.

Разбира се в действие ще видим и основните фаворити за трофея от горната част на схемата при мъжете, като малко изненадващо организаторите са предвидили мачът на световния номер 1 и шампион от миналата година Рафаел Надал срещу Жил Мюлер да не бъде на централния корт, а на корт номер 1.

За сметка на това на най-голямата арена в “Ол Инглънд клъб” ще имат честта да излязат Анди Родик и Фелисиано Лопес, след което Даниела Хантухова и Вика Азаренка, а последният сблъсък е между Анди Мъри и Иван Любичич.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

  Централен корт   Корт № 1
15.00 ч. Анди Родик 15.00 ч. Мария Шарапова
  Фелисиано Лопес   Лаура Робсън
следва Даниела Хантухова следва Винъс Уилямс
  Вика Азаренка   М.Х.Мартинес Санчес
следва Анди Мъри следва Рафа Надал
  Иван Любичич   Жил Мюлер
  корт № 2
14.00 ч. Каролине Возняцки
  Вържини Разано
около Цвети Пиронкова
17.00 ч. Вера Звонарьова