Двукратният финалист от Ролан Гарос Робин Сьодерлинг бе подложен на първия сериозен тест в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

В изключително драматична среща от втория кръг на надпреварата “Гладиатора от Тибро” сътвори впечатляващ обрат срещу бившия номер едно Лейтън Хюит за крайното 6/7, 3/6, 7/5, 6/4, 6/4.

След като не успяха да се пробият, изходът на първата част трябваше логично да настъпи след тайбрек, в който австралиецът показа по-здрави нерви и след 7:5 поведе в резултата.

Публиката на централния корт буквално изригна в аплодисменти в осмия гейм на втория сет, когато Хюит напомни за най-добрите си години и след бекхенд воле от плонж, а ла Борис Бекер, успя да пробие за 5/3, след което безпроблемно затвори втората част в своя полза.

Така притиснат до стената Сьодерлинг пусна в действие “ветрената мелница” и с убийствени форхенди от основната линия и великолепни начални удари успя да положи основната на обрата, който стана факт, след като шведът спечели останалите три части и си осигури мястото в третия кръг на надпреварата.

В третия кръг, но без толкова драматизъм е и бившият шампион от Флашинг Медоус Хуан Мартин Дел Потро, който снощи загуби първия сет срещу Оливие Рокус, но днес в доиграването бе повече от убедителен, като даде само 5 гейма на своя опонент.

Резултати:

II кръг:
 /мъже/
Х. М. Дел Потро 6 3 7 6 6
Лейтън Хюит 7 6 5 4 4
Давид Налбандиян 6 3 6 6
Андреас Мюрер 3 6 4 4
Фернандо Гонсалес 6 6 6
Рик Де Вост 4 4 4
Ксавие Малис 1 6 6 6
Флориан Майер 6 3 2 2