Днешната програма от Откритото първенство на Великобритания по тенис продължава с останалите двубои от втория кръг на надпреварата, както при мъжете, така и при дамите.

Разбира се за всички приятели на българския тенис най-голям интерес представлява сблъсъкът между първата ни ракета Григор Димитров и поставения под номер 12 в основната схемата Жо-Вилфред Цонга.

Мачът е втори от програмата на корт номер 1 и ще започне около 17.00 часа българско време, като разбираемо световните букмейкъри дават своето предпочитание на французина, който само преди десетина дни победи световния номер 1 Рафа Надал на тревните кортове в Куинс.

До момента Григор и Цонга са се срещали един единствен път в официален сблъсък от календара на АТР и това стана по-рано през годината на турнира в Ротердам, където Цонга записа чиста победа с 6/4, 6/4.

Освен този мач с внимание ще проследим и изявите на двама от основните претенденти за титлата – Роджър Федерер и Новак Джокович. Швейцарецът ще се изправи срещу многообещаващия французин Адриан Манарино, докато “Джокера” ще има за съперник Кевин Андерсън.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)
 

  Централен корт   Корт № 1
15.00 ч. Робин Сьодерлинг 15.00 ч. Новак Джокович
  Лейтън Хюит   Кевин Андерсън
следва На Ли следва Григор Димитров
  Сабине Лисицки   Жо-Вилфред Цонга
следва Роджър Федерер следва Мария Шарапова
  Адриан Манарино   Лаура Робсън
  корт № 2
14.00 ч. Серена Уилямс
  Симона Халеп
следва Х. М. Дел Потро
  Оливие Рокус