Сръбската фолкзвезда и собственичка на Обилич Цеца Величкович от днес е арестувана в собствения си дом.

Властите в западната си съседка поставиха на футболната шефка електронната гривна, с която тя няма право да напусна дома си. Стойността на гривната е 5000 евро, твърди агенция ТАНЮГ. Освен на Цеца, служителите на министерството на правосъдието поставиха под домашен арест и сестра й Лидия Оцоколич. Причината са злоупотребите при трансферите на футболисти от клуб Обилич в чуждестранни клубове. Цеца бе обвинена в присвояване на 4 милиона германски марки и над 3 милиона долара.

Величкович сключи извънсъдебно споразумение с прокуратурата в Белград, според което трябва да изпълни присъда за домашен арест и да плати 1.5 милиона евро. Арестът ще продължи осем месеца за Цеца Величкович и шест месеца - за сестра й.

Двете ще трябва да носят денонощно електронната гривна на десния си крак и няма да могат да напускат вилата на ул. "Лютица Богдан" 3 без специално разрешение.

Къщата е с площ 1500 квадрата и е на три етажа. Дори за излизане в двора на вилата ще трябва да получават съгласие от Управлението за изпълнение на наказателни санкции.