Днешната програма от Откритото първенство на Великобритания по тенис ще ни предостави първите двубой от втория кръг на надпреварата, както и доиграването на онези срещи, които не успяха да приключат снощи, заради падналия мрак.

Отново на корт номер 10 първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще излезе срещу германеца Седрик-Марсел Стебе, за да довърши започнатото от снощи, когато остана само на 3 гейма от крайната победа – 7/5, 7/5, 3/3.

Малко преди това, но на 17-ти корт Цвети Пиронкова и Петра Мартич ще изиграят своята среща от втория кръг, като това ще бъде първи официален сблъсък между двете.

Освен българското участие вниманието на всички приятели на тениса ще бъде насочено и към представянето на фаворитите за титлата, като на “зелените килими” на “Ол Инглънд клъб” в действие днес ще видим Рафа Надал, Анди Мъри, Анди Родик и 5-кратната победителка тук – Винъс Уилямс.

“Ел Торо” ще има за съперник 69-ия в световната ранглиста Райън Суитинг, местният любимец Мъри ще се изправи срещу Тобиас Камке (Гер), докато американците Родик и Винъс ще трябва да преодолеят съпротивата съответно на Виктор Ханеску и Кимико Дате.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци: (приблизителният начален час на мачовете е в българско време) 

 

  Централен корт   Корт № 1
15.00 ч. Винъс Уилямс 15.00 ч. Томаш Бердих
  Кимико Дате   Жулиен Бенето
следва Рафаел Надал следва Анди Мъри
  Райън Суитинг   Тобиас Камке
следва Анди Родик следва Петра Квитова
  Виктор Ханеску   Ан Кеотавонг
  корт № 17   корт №10
14.00 ч. Цвети Пиронкова около Григор Димитров
  Петра Мартич 16.00 ч. Седрик-Марсел Стебе