Изключително богата и интригуваща програма ни предлага днешният втори състезателен ден от Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

Заради лошите метеорологични условия вчера, организаторите бяха принудени да направят някои корекции в разписанието, но това само ще изостри още повече апетита на зажаднелите за зрелищен тенис привърженици на аристократичната игра.

Шоуто на централния корт ще открият миналогодишната носителка на трофея Серена Уилямс и французойката Араван Резаи, а веднага след това е предвиден мачът и на 6-кратният победител в надпреварата Роджър Федерер с Михаил Кукушкин.

Практически това ще е дебютът на швейцареца тази година на тревна настилка, но Маестрото не веднъж е заявявал и доказвал, че на “Ол Инглънд клъб” се чувства като у дома си, така че надали ще има особени затруднения срещу 61-ия в световната ранглиста представител на Казахстан.

В последния мач за деня на най-голямата арена на Уимбълдън ще видим в действие поставения под номер 2 в основната схема Новак Джокович и французина Жерами Шарди.

Днес е голям ден и за българския тенис, тъй като и двамата наши представители стартират кампаниите си. Цвети Пиронкова излиза около 14.00 ч. българско време срещу квалификантката Камила Джорджи, а малко по-късно на корт номер 10 Григор ще изиграе първия си двубой срещу германеца Седрик-Марсел Стебе.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци: (приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

 

  Централен корт   Корт № 1
15.00 ч. Араван Резаи 15.00 ч. Анди Родик
  Серена Уилямс   Андреас Бек
следва Роджър Федерер следва Каролине Возняцки
  Михаил Кукушкин   А. Пара Сантонха
следва Новак Джокович следва Робин Сьодерлиг
  Жерами Шарди   Филип Пецшнер
  корт № 19   корт №10
14.00 ч. Цвети Пиронкова около Григор Димитров
  Камила Джорджи 19.00 ч. Седрик-Марсел Стебе