Един от фаворитите за трофея Анди Мъри започна с победа участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

След триумфа си на Куинс британските привърженици се бяха настроили за протоколна победа на техния любимец днес срещу Даниел Химено-Травер в среща от първия кръг на надпреварата, но останаха неприятно изненадани, след като испанецът заслужено спечели първия сет и поведе в резултата.

Все пак до сензация не се стигна, а и съотношението на силите в хода на срещата ясно го показаха, след като Мъри взе нужните мерки и спечели категорично останалите три сета за крайното 4/6, 6/3, 6/0, 6/0.

Така във втория кръг голямата надежда на домакините ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Тобиас Камке и Блаж Кавчич.

Междувременно напред в надпреварата продължава и миналогодишният финалист Томаш Бердих, който не се наложи да води четирисетова битка като Мъри, а записа чист успех над италианеца Филипо Воландри – 6/2, 6/2, 6/1.

Във втория кръг съперник на чеха ще бъде французинът Жулиен Бенето, успял днес в истински трилър да се наложи над Рубен Бемелманс с 3:2 сета.

Резултати:

I кръг:
 /мъже/
Гаел Монфис 6 7 6
Матиас Бахингер 4 6 3
Станислас Вавринка 6 6 6
Потито Стараче 3 4 4
Фелисиано Лопес 6 7 6
Михаел Берер 4 5 3
Дуди Села 6 6 6
Фредерико Жил 4 1 4
Игор Куницин 6 6 6
Игор Сислинг 3 4 2