Ето, че дългоочакваният ден настъпи – след броени часове стартира 125-то издание на най-стария и престижен тенис турнир в света – Откритото първенство на Великобритания – Уимбълдън.

По традиция състезанието централния корт на “Ол Инглънд клъб” ще открие миналогодишният носител на трофея Рафаел Надал, който ще стартира защитата на титлата си с мач срещу Майкъл Ръсел (САЩ).

Едва ли  91-ят в света американец ще е особен тест за моментната форма на “Ел Торо”, който ако иска да запази лидерската си позиция в ранглистата ще трябва за трети път да спечели ценния трофей в английската столица.

Освен Надал днес своето участие ще започнат и някои от останалите фаворити за трофея в горната част на схемата – Анди Мъри, Анди Родик и Хуан Мартин Дел Потро.

При дамите несъмнено вниманието ни ще бъде насочено към първата ни ракета и миналогодишна полуфиналистка в надпреварата – Цвети Пиронкова.

По силата на жребия пловдивчанката ще има за съперничка в първия кръг квалификантката от Италия Камила Джорджи, която към момента заема 172-ро място в Световната ранглиста.

Мачът е насрочен за 19.00 часа българско време, но все още не се знае на кой корт двете ще премерят сили.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:

(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт   Корт № 1
15.00 ч. Рафаел Надал 15.00 ч. Вера Звонарьова
  Майкъл Ръсел   Алисън Ришке
следва Франческа Скиавоне следва Филипо Воландри
  Йелена Докич   Томаш Бердих
следва Анди Мъри следва Анди Родик
  Д. Химено-Травер   Андреас Бек
  не е определен
19.00 ч. Цвети Пиронкова
  Камила Джорджи