Президентът на Германския футболен съюз д-р Тео Цванцигер влезе в остър конфликт с президента на Байерн Ули Хьонес. Повод са нападките на последния по отношение на ФИФА.

Хьонес не бе съгласен, че ГФС подкрепи преизбирането на Йозеф Блатер след корупционните съмнения около определянето на Катар за домакин на Мондиал 2022.

„Странно е, че Ули Хьонес ме ругае публично вместо да ми се обади и да обсъдим въпросите. След като Бекенбауер изненадващо се отказа от поста си в Изпълнителния комитет предложих на шефа на лигата да изберат заместник от първенството ни”, каза Цванцигер през левичарския вестник Франкфуртер Рундшау.

„Доколкото знам той е говорил с Хьонес, но той отказал да поеме отговорност. Както го е правил и преди на друго място. Като искаш да демократизираш и модернизираш големи организации не може само да лаеш отстрани”, продължи босът.

Цванцигер косвено нападна още Бекенбауер и оперния певец Пласидо Доминго, които също критикуваха избора. И за капак защити Блатер.

„Прекалено е умен, за да се корумпира. С това би станал зависим, може да го изнудват – а той със сигурност не иска това”, каза Цванцигер.