Елена Докич срещу Роберта Винчи е финалът на тазгодишното издание на международния тенис турнир на тревна настилка в Хентогенбош (Хол) с общ награден фонд 220 000 долара.

В полуфиналните сблъсъци днес австралийката отстрани Ромина Опранди с 6/4, 2/0 и отказване на Опранди поради контузия, докато Винчи трябваше здраво да се потруди, за да сломи съпротивата на Доминика Цибулкова – 7/5, 6/1.

Така за първи път до сега Докич и Винчи ще се изправят една срещу друга в официален мач от календара на WTA, като победителката освен 280 точки за световната ранглиста ще прибави към банковата си сметка и нови 37 000 долара.

Финалният сблъсък при мъжете пък противопоставя руснака Дмитрий Турсунов и хърватина Иван Додиг. Турсунов отстрани на полуфиналите Ксавие Малис, докато Додиг се справи с водача в схемата – Маркос Багдатис.

До момента двамата финалисти също не са срещали в официални мачове от календара на АТР, като тук победителят ще си тръгне с чек за 68 850 долара, докато за загубилия остават “скромните” 36 250 долара.

Всички резултати от днес:

полуфинали
 /жени/:
Роберта Винчи 7 6
Доминика Цибулкова 5 1
Йелена Докич 6 2
Ромина Опранди 4 0  R
полуфинали
 /мъже/:
Иван Додиг 7 6
Маркос Багдатис 6 1
Дмитрий Турсунов 6 7
Ксавие Малис 3 6