Младата звезда на японския тенис Кей Нишикори достигна до полуфиналите на международния тенис турнир на тревна настилка в Ийстбърн с общ награден фонд 462 675 евро.

В среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата 21-годишният Нишикори с лекота преодоля съпротивата на 11 години по-възрастния от него Радек Щепанек с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Въпреки че в предходния кръг Щепанек демонстрира отлична форма, отстранявайки водача в схемата Жо-Вилфред Цонга, днес чехът не бе в състояние да се противопостави на агресивната игра на японеца и само след 86 минути игра бе принуден да приеме поражението.

Така в опит да попадне в директния сблъсък за титлата Кей Нишикори ще се изправи срещу екзекутора на нашия Григор Димитров – Янко Типсаревич.

В другия полуфинал един срещу друг ще застанат Андреас Сепи и Игор Куницин, отстранили днес съответно Олвие Рокус и Жулиен Бенето.

В един от най-интересните сблъсъци от програмата при дамите Саманта Стоусър сътвори впечатляващ обрат срещу Вера Звонарьова за крайното 4/6, 7/6, 6/4.

Резултати:

четвъртфинали:
/жени/
Саманта Стоусър 4 7 6
Вера Звонарьова 6 6 4
Марион Бартоли 6 2
Вика Азаренка 2 0  R
Петра Квитова 1 6 7
Агниешка Радванска 6 2 6
четвъртфинали:
 /мъже/
Андреас Сепи 6 6 6
Оливие Рокус 2 7 3