Даниела Хантухова е първата полуфиналистка в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Ийстбърн с общ награден фонд 618 000 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза на турнира словачката измъкна престижна победа срещу бившата номер 1 Винъс Уилямс с 2:1 сета, в отделните части 6/2, 5/7, 6/2, като по този начин спря черната си серия от десет поредни поражения срещу американката.

Двубоят на централния корт в Ийстбърн протече при изключително силен вятър, към който Хантухова успя да се пригоди по-добре и след два безответни пробива с лекота спечели първия сет с 6/2.

Добрите моменти за словачката продължиха и в началото на втората част, след като тя успя да дръпне с ранен пробив за 2/0, но постепенно Винъс намери ритъма си на игра и не само че заличи изоставането си, но и след пробив в последния възможен момент измъкна втората част и изравни резултата.

Заключителният трети сет отново стартира с ранен брейк за Хантухова и отново Винъс успя набързо да изравни, но този път словачката не допусна обрат, а на против – до края на мача не даде гейм на своята опонентка и напълно заслужено попадна сред най-добрите 4 в турнира.

Статистиката от двубоя:

Хантухова

Уилямс

61

1-ви сервис %

64

3

Асове

1

3

Двойни грешки

3

 6/9

Възможности за пробив

 3/8

 91/167

Общо спечелени точки

 76/167

Времетраене: 2.24 ч.