Поставеният под номер 1 в основната схема Жо-Вилфред Цонга приключи с участието си на международния тенис турнир на тревна настилка в Ийстбърн (Влкбр) с общ награден фонд 462 675 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата французинът, който в понеделник игра финал в Куинс, бе надигран по категоричен начин от чеха Радек Щепанек с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Така схемата на турнира в Ийстбърн се отваря изключително много, тъй като единственият оцелял поставен в нея е сърбинът Янко Типсаревич, който пък за съжаление е потенциален съперник на нашия Григор Димитров на четвъртфиналите на надпреварата.

Двубоят между Типсаревич и Кукушкин е прекъснат заради дъжд в началото на първия сет при резултат 2/1 гейма и по всяка вероятност ще се доиграе утре в ранния следобед, а малко по-късно победителят от него ще трябва да се изправи срещу първата ни ракета.

При дамите Вера Звонарьова успя да вземе донякъде реванш от Серена Уилямс за загубения финал на Уимбълдън миналата година, след като днес я отстрани в драматичен трисетов мач с 3/6, 7/6, 7/5.

Резултати:

II кръг:
/жени/
Саманта Стоусър 6 6
Бояна Йовановски 3 2
Агниешка Радванска 6 6
Франческа Скиавоне 3 2
Даниела Хантухова 7 6
На Ли 6 3
II кръг:
 /мъже/
Андреас Сепи 7 6
Доналд Янг 6 3