Лидерката в световната ранглиста и поставена под номер 1 в основната схема Каролине Возняцки спечели титлата от международния тенис турнир на твърда настилка в Копенхаген с общ награден фонд 220 000 долара.

След като премина последователно през Ирина Фалкони, Анжелик Кербер, Алберта Брианти и Мона Бартел, днес във финалния сблъсък любимката на домакините не остави шансове на Луси Шафарджова, побеждавайки я с категоричното 6/1, 6/4.

В първата част Возняцки бе перфектна, като успя да реализира две от трите си възможности за пробив, а в собствените си сервис геймове не даде шанс на чехкинята да стигне до брекпойнт и така заслужено стигна до категоричното 6/1.

Във втория сет Шафарджова опита да обърне развоя на събитията на корта, но отново бе пробита на два пъти и така се прости с надеждите за нещо повече от място на финала в надпреварата.

Така за пети път през сезона Каролине Возняцки печели турнир от календара на женската тенис асоциация, като освен 280 точки, които ще прибави към актива си, тя заработи и 37 000 долара от наградния фонд.

Статистиката от финалния сблъсък:

Возняцки

Шафарджова

68

1-ви сервис %

61

2

Асове

5

2

Двойни грешки

2

 4/6

Възможности за пробив

 1/1

 57/93

Общо спечелени точки

 36/93

 

Времетраене: 1.08 ч.