Лидерът в световната ранглиста и поставен под номер 1 в основната схема Рафаел Надал приключи участието си на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб, Лондон с общ награден фонд 694 250 евро.

В среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата испанецът, който е носител на трофея от 2008 година, бе надигран с 2:1 сета от Жо-Вилфред Цонга, в отделните части 6/7, 6/4, 6/1.

През целия двубой основното оръжие на французина бе великолепният му начален удар, благодарение на който само през първата част той успя да наниже цели 16 аса, но въпреки това в тайбрека класата на “Ел Торо” си каза думата и след 7:3 испанецът излезе напред в резултата.

В началото на втория сет двамата опоненти си размениха по един пробив, но в деветия гейм Цонга нанесе решителния си удар, печелейки за втори път подаването на Рафа, а в последствие и втория сет след 6/4.

Това сякаш окончателно пречупи съпротивителните сили на световния номер 1, който видимо бе доста поуморен, вследствие на изтощителните битки в Париж и така без особени усилия французинът спечели третия сет, а с това и мача.

В опит да попадне във финала Жо-Вилфред Цонга ще се изправи срещу местната сензация - 216-ия в световната ранглиста Джеймс Уорд.

В другия полуфинал един срещу друг ще застанат съименниците – Анди Родик и Анди Мъри.

Ето и всички резултати от днес:

Куинс
четвъртфинали:
Жо-Вилфред Цонга 6 6 6
Рафаел Надал 7 4 1
Анди Родик 6 6
Фернандо Вердаско 2 2
Анди Мъри W/O
Марин Чилич
Джеймс Уорд 6 6 6
Адриан Манарино 2 7 4