Подготовката за третия за сезона турнир от Големия шлем – Уимбълдън е под пълна пара, ката тази седмица освен надпреварата в Куинс се играят и още два турнира на тревна настилка – в Хале за мъже и в Бирмингам – за жени.

След като се отказа от участие в последния момент Роджър Федерер остави напълно отворена схемата за останалите претенденти за отличието от “Гери Вебер Оупън”, като до момента миналогодишният носител на трофея Лейтън Хюит изглежда с най-големи шансове.

В днешния си сблъсък от втория кръг на надпреварата австралиецът с лекота преодоля Андреас Сепи (Ит) с 2:0 сета, в отделните части 6/4, 6/4 и за място на полуфиналите ще спори с местния любимец Филип Колшрайбер.

Напред в надпреварата продължава и поставеният под номер 3 в основната схема Гаел Монфис, който демонстрира, че бързо е превключил настройките си за игра на трева и днес не остави шансове на хърватина Иван Додиг, отстранявайки го след чиста победа.

При дамите в Бирмингам, състезаващата се с “Уайлд кард” Ана Иванович се нуждаеше от по-малко от час игра, за да се разправи с канадката Ребека Марино и в следващия кръг ще се изправи срещу младата Миряна Лучич от Хърватия.

Резултати:

II кръг:
Хале
Ф. Колшрайбер 6 7
Ал. Дългополов 3 6
Флориан Майер 7 3 6
Йен-Сун Лу 6 6 4
II кръг:
Бирмингам
Даниела Хантухова 6 6
А. Кудрявцева 4 2
Марина Еракович 5 6 6
Сара Ерани 7 4 3