Този уикенд предстои да се проведе надпреварата за Голямата награда на Великобритания – шести кръг от шампионата при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП.

След двата си поредни триумфа – на Льо Ман и Каталуня, Кейси Стонър се доближи максимално близо в генералното класиране до световния шампион Хорхе Лоренцо и тази неделя ще се опита да оформи своя хеттрик, който би го извел до лидерската позиция във временното подреждане.

Разбира се испанецът и екипът му от “Ямаха” ще опитат да направят всичко възможно да се върнат на пътя на победата, като загатнаха, че имат с какво да изненадат сънародниците си от “Хонда”.

На своите мигове на слава в момента се радва и италианецът Марко Симончели от частния тим на “Хонда Гресини”, който миналия уикенд завоюва първия си Пол-позишън и със сигурност тази седмица ще се опита да направи и следващата стъпка, а именно първа победа в Гран При в кралския клас.

Въпросителните отново са свързани с представянето на 7-кратния световен шампион Валентино Роси, който миналата година пропусна дебютното състезание на “Силвърстоун”, поради контузия и сега е един от малцината пилоти в тура, които нямат особена представа за характеристиките на трасето.

Въпреки това “Доктора” заяви, че е готов за състезанието и ще се надява на едно отлично представяне, в рамките на възможностите на неговото “Дукати”, разбира се.

Временно класиране след 5-ия кръг:

  пилот мотор точки
1. Хорхе Лоренцо Ямаха 98
2. Кейси Стонър Хонда 91
3. Андреа Довициозо Хонда 63
4. Дани Педроса Хонда 61
5. Валентино Роси Дукати 58
6. Ники Хейдън Дукати 47
7. Бен Спийс Ямаха 36
8. Хироши Аояма Хонда 36
9. Марко Симончели Хонда 32
10. Кал Кръчлоу Ямаха 30