Поставеният под номер 1 в основната схема Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на международния тенис турнир на тревна настилка “AEGON Championships” в Лондон, с общ награден фонд 694 250 евро.

Преди минути на централния корт в Куинс клъб испанецът сам си усложни задачата, но все пак успя да сломи съпротивата на Радек Щепанек с 2:1 сета, в отделните части 6/3, 5/7, 6/1.

Двубоят изобщо можеше на влиза в трети сет, след като в края на втората част “Ел Торо” имаше възможността да сервира за мача, водейки с пробив, но моментна загуба на концентрация от негова страна позволи на борбения чех да се възползва от ситуацията и да измъкне сета след 7/5.

Все пак до сензация не се стигна и в заключителната част Рафа набързо поведе с 4/0 и въпреки че Щепанек върна единия от пробивите испанецът успя да затвори мача след убедителното 6/1.

Не такава обаче бе съдбата на бившия шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро, който отстъпи след два тайбрека пред набиращия скорост напоследък Адриан Манарино (Фр).

Ето и всички резултати:

III кръг:
Анди Родик 6 6
Кевин Андерсон 4 4
Адриан Манарино 7 7
Хуан Мартин Дел Потро 6 6
Анди Мъри 6 7
Янко Типсаревич 4 6
Жо-Вилфред Цонга 4
Микаел Лодра 3  R
Фернандо Вердаско 7 6
Давид Налбандиян 5 1