Изключително интригуващи двубои ни предстоят днес от програмата на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб, Лондон с общ награден фонд 694 250 евро.

Шоуто на централния корт ще открият южноафриканецът Кевин Андерсон и 4-кратният победител в надпреварата Анди Родик. Американецът се завърна в игра след едномесечна пауза, заради контузия в рамото и във втория кръг записа престижна победа над миналогодишния полуфиналист Фелисиано Лопес.

Веднага след това своя втори двубой в тазгодишната си кампания ще изиграе и местния любимец Анди Мъри, който ще има не леката задача да се противопостави на сърбина Янко Типсаревич. Двамата са се срещали 6 пъти до момента, като балансът е 3:3 победи.

Програмата продължава със сблъсъка на световния номер 1 Рафа Надал с чеха Радек Щепанек, като от досега изиграните 4 официални мача помежду им Щепанек има спечелен един единствен сет.

Последният двубой от днешната програма на централния корт е между младата надежда на домакините Джеймс Уорд и американеца Сам Куери.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

  Централен корт   Корт № 1
14.30 ч. Анди Родик 14.30 ч. Фернандо Вердаско
  Кевин Андерсон   Давид Налбандиян
следва Янко Типсаревич следва Микаел Лодра
  Анди Мъри   Жо-Вилфред Цонга
следва Рафа Надал следва Х.М. Дел Потро
  Радек Щепанек   Манарино/Симон
следва Джеймс Уорд следва Марин Чилич
  Сам Куери   Томас Белучи