Поставеният под номер 1 в основната схема и шампион от 2008 година Рафаел Надал започна с победа участието си на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб, Лондон, с общ награден фонд 694 250 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата испанецът нямаше никакви проблеми срещу квалификанта от Австралия Матю Ебдън и само за 75 минути игра стигна до чиста победа в два сета – 6/4, 6/4.

За целия двубой Рафа даде само една възможност за брейк на своя противник, която той така и не успя да оползотвори, а от своя страна “Ел Торо” успя да реализира два пробива, по един във всеки сет, което се оказа напълно достатъчно за крайния успех.

Така в спор за място на четвъртфиналите световният номер 1 ще се изправи срещу Радек Щепанек, който по-рано днес успя да стигне до впечатляващ обрат срещу Иван Любичич, след като загуби първия сет на нула.

Своето място в третия кръг си гарантира и бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро, преодолял с лекота днес руснака Игор Куницин с 2:0 сета.

Ето и всички резултати:

Куинс клъб
II кръг:
Радек Щепанек 0 7 6
Иван Любичич 6 5 4
Х. М. Дел Потро 6 6
Игор Куницин 4 4
Хале
II кръг:
Милош Раонич 7 6
Тобиас Камке 6 3
Виктор Троицки 6 6
Игор Андреев 3 1