Поставеният под номер 2 в основната схема Анди Мъри започна неубедително тазгодишната си кампания на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб, Лондон, с общ награден фонд 694 250 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата местният любимец трябваше здраво да се потруди, за да сломи съпротивата на Ксавие Малис (Бел), но в крайна сметка стигна до успеха с 6/3, 5/7, 6/3.

Голямата въпросителна преди днешния двубой бе дали британецът изпитва все още болка в глезена, вследствие на контузията, получена на Ролан Гарос, но от показаното днес стана видно, че в тази насока особени притеснения не може да има.

Двубоят започна отлично за Мъри и по всичко изглеждаше, че спокойно може да гони чиста победа, но в дванадесетия гейм на втория сет, след серия от непредизвикани грешки от форхенд световният номер 4 сдаде подаването си и вкара мача в решителна трета част.

В нея до изненада не се стигна и след ранен пробив Мъри отново пое контрола върху събитията на корта, като напълно заслужено си осигури мястото в следващата фаза от турнира, където ще срещне Янко Типсаревич.

Резултати:

II кръг:
Кевин Андерсон 6 7
Доналд Янг 4 6
Марин Чилич 6 6
Арно Клеман 3 3
Янко Типсаревич 7 6
Майкъл Ръсел 5 3
Анди Мъри 6 5 6
Ксавие Малис 3 7 3