Шампионът от 2008 година Рафаел Надал стартира днес тазгодишната си кампания на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб, Лондон, с общ награден фонд 694 250 евро.

След триумфа си на Ролан Гарос преди три дни, световният номер 1 трябва бързо да се настрои към новия ритъм на игра, като днешния му съперник в среща от втория кръг на надпреварата ще бъде австралиецът Матю Ебдън.

Рафа удържа първото си място в класацията на професионалистите, но ако иска да остане на върха ще има почти непосилната задача да защити титлата си от Уимбълдън и да се надява Джокович да не достигне до директния сблъсък за трофея.

Третият за сезона турнир от Големия шлем започва след десетина дни, а надпреварата в Куинс винаги се е използвала като генерална репетиция преди началото на най-престижното състезание в света на тениса.

Освен Рафа Надал днес зрителите в английската столица ще могат да се насладят на изявите и на местния си любимец Анди Мъри, който излиза срещу Ксавие Малис, както и на бившия шампион от Флашинг Медоус – Хуан Мартин Дел Потро, имащ за съперник руснака Игор Куницин.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт   Корт № 1
14.30 ч. Марин Чилич 14.30 ч. Янко Типсаревич
  Арно Клеман   Майкъл Ръсел
следва Ксавие Малис следва Иля Божуляц
  Анди Мъри   Давид Налбандиян
следва Рафа Надал следва Радек Щепанек
  Матю Ебдън   Иван Любичич
следва Х. М. Дел Потро следва Адриан Манарино
  Игор Куницин   Жил Симон