Още във втория състезателен ден от програмата на международния тенис турнир на тревна настилка “AEGON Championships” в Лондон падна и първата сериозна изненада.

В среща от втория кръг на надпреварата, намиращият се на 216-то място в световната ранглиста Джеймс Уорд, участващ с “Уайлд кард”, успя да отстрани поставения под номер 4 в основната схема Станислас Вавринка, след успех със 7/6, 6/3.

По всичко изглежда, че възпитаникът на Петер Лундгрен малко повечко се е забавлявал в Париж и сега трудно превключва настройките си за игра на много по-бързата настилка в Куинс.

След като нито един от двамата тенисисти днес не успя да стигне до възможност за пробив, логично изходът на първата част трябваше да се реши след тайбрек, в който за радост на домакините техният 24-годишен представител успя да се наложи със 7:3.

Във втората част британецът стана още по-агресивен, стигна до цели 6 шанса за пробив, от които реализира само един, но той се оказа напълно достатъчен Джеймс Уорд да запише най-престижната си победа до момента.

В същото време на турнира в Хале Андреас Сепи разочарова препълнените трибуни, след като отстрани местния любимец Томи Хаас – 6/2, 6/7, 6/3.

Резултати:

I кръг:
Кевин Андерсон 6 7
Иво Карлович 4 6
Адриан Манарино 6 6
Ернест Гулбис 3 3
Матьо Ебдън 7 6
Сомдев Деварман 5 3
II кръг:
Сам Куери 7 5 6
Райнер Шутлер 6 7 3
Фернандо Вердаско 6 6
Никола Маю 2 3