4-кратният носител на трофея Анди Родик започна с победа участието си на международния тенис турнир на тревна настилка “AEGON Championships” в Лондон с общ награден фонд 694 250 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата, американецът, който е поставен под номер 3 в основната схема, успя да отстрани с 2:1 сета миналогодишния полуфиналист тук Фелисиано Лопес, в отделните части 7/6, 6/7, 6/4.

Заради травма в рамото Родик пропусна Откритото първенство на Франция, но от показаното днес е видно, че е готов да направи и невъзможното, за да се представи подобаващо на третия за сезона турнир от Шлема – Уимбълдън.

В двубоя си срещу Лопес разбираемо бившият номер едно не започна на високи обороти и заложи на сигурността, като хвърляше усилията си предимно в собствените си сервис геймове, тактика, която все пак му донесе успеха в първия сет, след като Родик измъкна тайбрека с категоричното 7:2.

Във втората част отново не станахме свидетели на пробив, но този път в неизбежния тайбрек испанецът демонстрира по-здрави нерви и успя да изравни, за да се стигне до заключителния трети сет, в който Родик най-накрая намери ретурите си, притисна Лопес в десетия гейм и стигна до така желания брейк, който фактически му донесе и крайния успех.

Останалите резултати до момента:

I кръг:
Радек Щепанек 6 6
Го Соеда 1 3
Давид Налбандиян 6 6
Иля Марченко 3 4
Янко Типсаревич 6 6
Блаж Кавчич 4 4
Майкъл Ръсел 6 7
Денис Гремелмайер 3 5
Ксавие Малис 6 6
Матиас Бахингер 4 4