Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро започна с победа участието си на международния тенис турнир на тревна настилка “AEGON Championships” в Лондон с общ награден фонд 694 250 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата аржентинецът без особени проблеми отстрани представителя на Узбекистан Денис Истомин след успех с 2:0 сета, в отделните части 6/4, 6/2.

Мачът стартира по възможно най-добрия начин за Дел Потро, който успя да стигне до ранен пробив и да поведе с 2:0, но веднага след това Истомин възстанови статуквото, изравнявайки за 2/2.

Нов пробив за аржентинеца в петия гейм му позволи отново да излезе напред, като този път до края на сета не позволи на своя опонент да застраши преднината му и така стигна до необходимото му 6/4.

Втората част отново започна с ранен пробив за Дел Потро, но в края на петия гейм аржентинецът получи леко разтежение, при опит да отиграе една топка зад основната линия.

След кратък медицински таймаут, за радост на всички фенове на южноамериканеца, играта бе подновена, а Дел Потро не даде никакви признаци, че изпитва някакво неразположение, като след нов пробив сложи точка на спора и си осигури място във втория кръг на турнира, където ще срещне руснака Игор Куницин.

Статистиката от двубоя:

Дел Потро

Истомин

70

1-ви сервис %

74

5

Асове

6

1

Двойни грешки

2

 4/9

Възможности за пробив

 1/1

 69/115

Общо спечелени точки

 46/115

 

Времетраене: 1.23 ч.