Кадрови промени в германския лагер преди гостуването на Азербайджан. Сами Кедира и Симон Ролфес отпаднаха от групата за квалификацията във вторник.

„Решихме да не използваме Кедира. Той направи много, за да е на линия за важния мач с Австрия (2:1). Възстановеното от травмата място е наред, но няма смисъл да се рискува”, каза треньорът на Германия Йоахим Льов на пресконференция.

Кедира не игра шест седмици след като се контузи при победата на Реал Мадрид над Барселона през април за купата. Мачът във Виена за Германия бе първи след травмата.

Неговият заместник Симон Робфес обаче също отпада от състава заради травма. Това наложи Льов да вземе двама нови национали в групата за срещата в Баку.

Луис Холтби от Майнц ще има шанс да запише втория си мач за Германия, ако играе във вторник. Себастиян Руди от Хофенхайм пък за първи път е викнат в националния отбор.

"Вярвам, че играчите ни ще се справят със задачата в Азербайджан. Трябва да се мобилизираме още веднъж в края на сезона. Това няма да е разходка за нас", постанови Йоахим Льов.