Пилотът на “Репсол Хонда” Кейси Стонър даде най-добрите време и в двете свободни тренировки преди старта за Голямата награда на Каталуня – пети кръг от шампионата при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП.

Австралиецът продължава да доминира в световния тур и в отсъствието на основния си конкурент в тима – Дани Педроса – ще се опита да се утвърди като главен претендент за титлата през този сезон.

Променливите атмосферни условия над пистата попречиха на повечето състезатели да покажат истинските си възможности, като между тях бе и 7-кратният световен шампион Валентино Роси, който в първата сесия бе девети, а във втората шести.

За разлика от “Доктора” обаче неговият сънародник от тима на “Хонда Гресини” – Марко Симончели отново демонстрира отлична скорост и даде заявка, че и този уикенд ще преследва място на подиума.

Андреа Довициозо успя в последния възможен момент да измести от третата позиция световния шампион Хорхе Лоренцо във втората тренировка, а непосредствено зад него финишира американецът Бен Спийс.

Утре предстоят да се проведат квалификациите за място, а в неделя е самият старт за Голямата награда на Каталуня.

Ето и класирането след втората свободна тренировка:

  име отбор време
1. Кейси Стонър Репсол/Хонда 1:42.940
2. Марко Симончели Хонда/Гресини  + 0.528
3. Андреа Довициозо Репсол/Хонда  + 0.663
4. Хорхе Лоренцо Ямаха  + 0.870
5. Бен Спийс Ямаха  + 1.919
6. Валентино Роси Дукати  + 2.004
7. Кал Кръчлоу Ямаха Тех 3  + 2.196
8. Хироши Аояма Хонда/Гресини  + 2.726
9. Ники Хейдън Дукати  + 2.775
10. Алваро Баутиста Ризла/Сузуки  + 2.811