Франческа Скиавоне срещу На Ли е финалът на тазгодишното издание на втория за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

Това стана факт, след като днес китайката срази с 2:0 сета Мария Шарапова, а преди броени минути, във втория полуфинал от днешната програма, италианката не остави шансове н представителката на домакините Марион Бартоли, отстранявайки я след категоричното 6/3, 6/3.

Двубоят започна многообещаващо за препълнените трибуни на “Филип Шатрие”, тъй като тяхната любимка демонстрира отлична игра и на моменти дори превъзхождаше шампионката, но в осмия гейм допусна решителен пробив, който в последствие се оказа решителен за крания изход на първата част.

Въпреки негативния развой на срещата, в началото на втория сет Бартоли отново бе по-агресивната тенисистка на корта, стигна до ранен пробив и поведе с 2/0, но за нейно съжаление силите й стигнаха до тук, като до края на мача Скиавоне изцяло контролираше събитията и напълно заслужено за втора поредна година достигна до финалния сблъсък в Париж.

Така в събота една срещу друга, за пети път в своите кариери, Франческа Скиавоне и На Ли ще застанат една срещу друга, като до момента са си разменили по две победи.

Статистиката от мача Скиавоне – Бартоли:

Скиавоне

Бартоли

60

1-ви сервис %

53

0

Асове

3

2

Двойни грешки

2

16

Непредизвикани грешки

18

22

Уинъри

11

 4/6

Възможности за пробив

 1/1

 

Времетраене: 1.30 ч.