Поставеният под номер 4 в основната схема Анди Мъри стана последният полуфиналист в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

В късния следобед днес британецът очаквано срази с 3:0 сета приятната изненада до момента в надпреварата Хуан Игнасио Чела, в отделните части 7/6, 7/5, 6/2 и така се присъедини към звездната компания на Надал, Джокович и Федерер.

Двубоят на “Сузан Ленглен” започна малко изненадващо – с тотално надмощие на аржентинеца, който само за 20-ина минути игра си осигури комфортен аванс от 4/1.

Последва силна серия за “шотландския боец”, който се добра до тайбрек, а там показа здрави нерви и след категоричното 7:2 успя да измъкне сета.

Понесен на гребена на вълната Мъри започна вихрено втората част и бе само на крачка от спечелването й, повеждайки с 5/2, но сега бе ред на Чела да покаже дух и да изравни за 5/5.

За съжаление на привържениците на аржентинеца обаче силите му стигнаха до тук и след два поредни гейма Мъри взе и втория сет, а в третия нямаше никакви проблеми да стигне до крайното 6/2.

Така след 5-годишна пауза отново първите четирима в световната ранглиста достигат до полуфиналите в Париж, като в петък Надал ще се изправи срещу Мъри, а Джокович срещу Федерер.

Статистиката от двубоя:

Мъри

Чела

52

1-ви сервис %

63

9

Асове

2

4

Двойни грешки

5

44

Непредизвикани грешки

35

59

Уинъри

27

 8/16

Възможности за пробив

 5/17

Времетраене: 2.53 ч.