Бившата номер 1 Мария Шарапова срещу На Ли е вторият полуфинал при дамите от Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

Това стана факт, след като днес рускинята не остави шансове на една от сочените за скрити фаворитки в надпреварата Андреа Петкович, побеждавайки я с 6/0, 6/3, докато китайката записа Ли чиста победа над Вика Азаренка – 7/5, 6/2.

В сблъсъка на “Филип Шатрие” сексапилната рускиня започна във вихрено темпо мача и от първата минута успя да наложи своето темпо на игра, докато от другата страна на мрежата имаше една доста несигурна в ударите си германка, която така и не успя да се запише в първата част.

В началото на втория сет обаче Петкович се опита най-накрая да спре серията на Шарапова и да обърне развоя на събитията, като поизчисти броя на непредизвиканите грешки и дори върна ранно допуснатия пробив, но силите й стигнаха само до шестия гейм, след който рускинята отново бе безпогрешна и напълно заслужено си осигури мястото на полуфиналите.

До момента Шарапова и Ли са изиграли една срещу друга седем официални двубоя, като балансът е 5:2 победи в полза на рускинята, но е интересно да се отбележи, че последните два успеха са за Ли, па макар и на тревна настилка.

Ето и статистиката от двубоя Шарапова - Петкович:

Шарапова                                    

Петкович

80

1-ви сервис %

63

0

Асове

1

4

Двойни грешки

0

20

Непредизвикани грешки

25

16

Уинъри

16

 7/14

Възможности за пробив

 2/5

Времетраене: 1.31 ч.