11- ят ден от превеждащото се в момента Открито първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос ще ни разкрие кои ще са останалите полуфинални двойки при дамите и мъжете.

Голямата въпросителна е дали 5-кратният шампион в надпреварата Рафаел Надал ще съумее да прескочи прага на четвъртфиналите, като негов съперник там ще бъде добрият му познайник Робин Сьодерлинг.

Именно “Гладиатора от Тибро” сложи край на хегемонията на испанеца във френската столица, когато преди две години успя да го изхвърли точно в тази фаза от турнира, но пък преди 12 месеца “Ел Торо” взе реванш, побеждавайки шведа в решителния сблъсък за трофея.

Другият двубой при мъжете, поне на пръв поглед, изглежда доста по-предвидим, като там един срещу друг ще застанат Анди Мъри и Хуан Игнасио Чела.

Британецът оцеля в епичния сблъсък с Виктор Троицки и въпреки оплакванията за болки в глезена, надали ще пропусне възможността да намери място във финалната четворка.

При дамите – Мария Шарапова излиза срещу Андреа Петкович, във “финал преди финала”, тъй като е много вероятно победителката от този сблъсък в последствие да триумфира и с титлата, а другият мач от днешната програма е между На Ли и Вика Азаренка.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час е в българско време)

             Филип Шатрие
        четвъртфинали/жени
15.00 ч.                   На Ли
             Вика Азаренка
        четвъртфинали/мъже
следва               Рафа Надал
           Робин Сьодерлинг
              Сузан Ленглен
          четвъртфинали/жени
15.00 ч.          Мария Шарапова
           Андреа Петкович
         четвъртфинали/мъже
следва                Анди Мъри 
           Хуан Игнасио Чела