Анди Мъри ще се изправи срещу Хуан Игнасио Чела в четвъртфиналите на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

В изключително драматичен двубой от четвъртия кръг на надпреварата, продължил два дни, британецът успя да обърне Виктор Троицки с 3:2 сета, в отделните части 4/6, 4/6, 6/3, 6/2, 7/5.

Мачът започна още вчера следобед, но заради падналия мрак над “Сузан Ленглен” бе прекъснат след четвъртия сет при резултат 2:2 сета.

При подновяването днес изглеждаше, че Мъри има известно предимство и в първите два сервис гейма на Троицки стигна до възможности за пробив, които за негово съжаление не успя да оползотвори.

Постепенно сърбинът започна да диктува темпото в разиграванията и в шестия гейм стигна до брейк, след който затвърди превъзходството си и поведе с 5/2.

Световният номер 4 бе поставен в ситуация да сервира за оставане в турнира, но притиснат до стената “шотландския боец” показа класата си, спечели следващите 5 гейма и с това стигна до крайния успех.

Ето и статистиката от двубоя:

Мъри

 

Троицки

57

1-ви сервис %

64

12

Асове

4

1

Двойни грешки

3

63

Непредизвикани грешки

48

64

Уинъри

42

 9/23

Възможности за пробив

 7/13

 

Времетраене: 3.56 ч.