Бившата номер 1 Мария Шарапова за пореден път доказа, че е истински боец и напълно заслужено си осигури мястото на четвъртфиналите на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

Въпреки че започна днешния си двубой срещу Агниешка Радванска изключително колебливо, сексапилната рускиня намери начин да пречупи съпротивата на полякинята и да стигне до чиста победа със 7/6, 7/5.

Началото бе изцяло за Радванска, която с много стабилна игра от основната линия успя да си осигури комфортен аванс от 4/1 и бе много близо до нов пробив, с който окончателно да убие интригата в първата част.

Вместо това обаче, последва серия от три поредни гейма за Шарапова, с която тя заличи изоставането си, а в последвалия тайбрек показа завидно хладнокръвие и след 7:4 записа сета в своя актив.

Втората част протече аналогично, като отново Радванска успя да дръпне в резултата и дори стигна до 5 сетбола, но за нейно съжаление не успя да реализира нито един от тях и впоследствие напусна надпреварата.

Така в опит да попадне във финалната четворка Мария Шарапова ще се изправи срещу Андреа Петоквич, която днес се наложи с 2:1 сета над Мария Кириленко.

Междувременно при мъжете станахме свидетели на поредния прекъснат сблъсък, поради смрачаване и така Анди Мъри и Виктор Троицки ще трябва да подновят съперничеството си утре при резултат: 4/6, 4/6, 6/4, 6/2.

Ето и резултатите от днес:

IV кръг:
 /жени/
Мария Шарапова 7 7
Агниешка Радванска 6 5
На Ли 2 6 6
Петра Квитова 6 1 3
Андреа Петкович 6 2 6
Мария Кириленко 2 6 4
Вика Азаренка 6 6
Екатерина Макарова 2 3