Любимецът на домакините Гаел Монфис се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос, след като днес спечели доиграването срещу Давид Ферер с 6/4, 2/6, 7/5, 1/6, 8/6.

Двубоят бе прекъснат късно снощи при 2/0 в четвъртия сет за Давид Ферер, а при подновяването на играта днес испанецът продължи с агресивната си игра и набързо успя да изравни резултата.

Решителният пети сет започна с ранен пробив за Монфис, а след това французинът затвърди преднината си и си осигури комфортен аванс от 4/1.

Последваха силните минути на Ферер, който въпреки усилията на своя съперник и подвикванията на своенравната публика успя да се върне в мача и да заличи изоставането си, но в четиринадесетия гейм Монфис успя да нанесе решителния си удар и да затвори мача в своя полза.

Така на четвъртфиналите тъмнокожият французин ще се изправи срещу Роджър Федерер, като от досега изиграните 6 мача помежду им Маестрото има 5 победи.

Междувременно Робин Сьодерлинг за поредна година ще се изправи на пътя на Рафаел Надал, след като днес “Гладиатора от Тибро” не остави шансове на Жил Симон, отстранявайки го след чиста победа с 3:0 сета – 6/2, 6/3, 7/6.

Статистиката от двубоя Монфис – Ферер:

Монфис

Ферер

59

1-ви сервис %

59

11

Асове

5

5

Двойни грешки

5

59

Непредизвикани грешки

56

57

Уинъри

52

 7/22

Възможности за пробив

 8/10

Времетраене: 4.07 ч.