Кръгът около бившия германски национал Щефан Ефенберг не успя да направи преврат в Борусия Мьонхенгладбах. На състоялото се Общо събрание на клуба рекламираната от него „Иициатива Борусия” се провали.

Идеята беше да се свали ръководството, начело с президента Ролф Кьонигс. Самият Ефенберг искаше поста на спортния директор.

Опозицията обаче получи едва 335 гласа в своя полза и цели 4269 против.

Ефенберг поиска властта преди няколко месеца, когато изпадането на Гладбах изглеждаше сигурно. Под ръководството на треньора Люсиен Фавре обаче отборът заигра много силно, стигна до бараж срещу Бохум, който спечели.

Това безспорно засили позициите на ръководството. Въпреки това президентът Кьонигс бе освиркан, когато се качи на трибуната.

„Няма да подавам оставка. И аз виждах плакатите срещу мен през сезона и разбирам негодуванието на част от феновете. Но на мен мие гласувано доверие до 2013 година”, обяви босът.

Гладбах е в отлично финансово състояние, но спортните успехи убягват на отбора, което поражда недоволството. Тази пролет обаче Борусия игра силно и остави надежда да по-успешен следващ сезон.