Днешната програма от Откритото първенство на Франция по тенис ще ни предложи останалите двубои от четвъртия кръг при дамите и мъжете, между които, разбира се, е включен и прекъснатият късно снощи сблъсък между Гаел Монфис и Давид Ферер.

Заради падналия мрак над “Сузан Ленглен” французинът и испанецът трябваше да се приберат в съблекалните в началото на четвъртия сет и днес в ранния следобед ще подновят битката си, която ще определи противника на Роджър Федерер.

На “Филип Шатрие” Рафа Надал ще се опита да запише втора поредна убедителна победа, като негов противник днес е Иван Любичич. До момента “Ел Торо” и хърватинът са се срещали в официални двубои осем пъти, като балансът е 6:2 победи в полза на световния номер 1.

Не по-малко интригуващ се очертава да бъде и мачът между Робин Сьодерлинг и Жил Симон. Финалистът от последните две издания на надпреварата не изглежда толкова убедителен през последната седмица, докато французинът винаги може да разчита на безрезервната подкрепа на публиката.

Британецът Анди Мъри излиза днес срещу Виктор Троицки, докато при дамите Шарапова ще премери сили с Радванска, а Петкович с Кириленко.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. На Ли 12.00 ч. Алендро Фая
  Петра Квитова   Хуан Игнасио Чела
следва Рафа Надал не преди Давид Ферер
  Иван Любичич 13.30 ч. Гаел Монфис
следва Жил Симон следва Вика Азаренка
  Робин Сьодерлинг   Екатерина Макарова
следва Мария Шарапова следва Анди Мъри
  Агнишка Радванска   Виктор Троицки
следва Андреа Петкович
  Мария Кириленко