След като Новак Джокович трябваше да доиграва двубоя си срещу Хуан Мартин Дел Потро, същата участ днес сполетя и Давид Ферер и Гаел Монфис в срещата им от четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

При резултат 6/4, 2/6, 7/5, 0/2 в полза на французина, супервайзерите на турнира взеха решение да прекъснат срещата поради падналата тъмнина над френската столица и така развръзката на този вълнуващ сблъсък остана за утре.

Иначе и Монфис, и Ферер предложиха качествен тенис, с непрекъсната смяна на лидерството, като инициативата преминаваше на страната ту на единия, ту на другия.

В първия сет Монфис бе по-агресивният състезател и за радост на препълните трибуни на “Сузан Ленглен” успя да дръпне в резултата, но нисичкият испанец отговори мигновено и категорично спечели втория сет.

Пробив в последния възможен момент даде ново предимство на Монфис, но в началото на четвъртата част Ферер стигна до ранен пробив, който му дава отлични изходни позиции утре да вкара мача в решителен пети сет.

В надпреварата при дамите Кузнецова, Скиавоне и Павлюченкова измъкнаха трудни трисетови победи, докато Бартоли бе улеснена от контузията на Хисела Дулко и без проблеми намери място на четвъртфиналите.

Ето и резултатите:

IV кръг:
 /жени/
Ан. Павлюченкова 7 2 6
Вера Звонарьова 6 6 2
Франческа Скиавоне 6 2 6
Йелена Янкович 3 6 4
Марион Бартоли 7 1
Хисела Дулко 5 0  R
Светлана Кузнецова 6 6 6
Даниела Хантухова 7 3 2