Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис, след чиста трисетова победа над Ришар Гаске, в отделните части 6/4, 6/4, 6/2.

Въпреки усилията на французина, Ноле през целия мач контролираше събитията на “Филип Шатрие” и напълно резонно записа 41-та си поредна победа от началото на сезона, която в следващата фаза от надпреварата го изпраща срещу Фабио Фонини.

Двубоят започна сравнително равностойно, но в ключовите моменти Джокович демонстрира класата си, успя да реализира шансовете си за пробив, а от своя страна в критичните ситуации показа завидно хладнокръвие, като по този начин отказа Гаске да се бори за нещо повече в мача.

Допълнително притеснение у своите бъдещи противници възпитаникът на Мариан Вайда внася и с изключително стабилната и разнообразна игра, която демонстрира от началото на турнира в Париж и напълно заслужено повечето специалисти вече го причисляват към почти сигурен победител в надпреварата.

Разбира се докато в турнира са състезатели като Федерер и Надал подобни твърдения не могат да се приемат за чиста монета, но истината е, че в момента сърбинът играе най-впечатляващия и ефективен тенис и вече е съвсем близо до рекорда на Джон Макенроу.

Ето и статистиката от двубоя:

Джокович

Гаске

70

1-ви сервис %

62

8

Асове

6

0

Двойни грешки

2

15

Непредизвикани грешки

26

34

Уинъри

16

 4/8

Възможности за пробив

 0/3

Времетраене: 1.47 ч.