Днешната състезателна програма от Откритото първенство на Франция по тенис предвижда да се изиграят първите осминафинални сблъсъци, както при мъжете, така и при дамите.

Шоуто на “Филип Шатрие” ще открият рускините Вера Звонарьова и Анастасия Павлюченкова, а веднага след това предстои изцяло швейцарският сблъсък между Роджър Федерер и Станислас Вавринка.

До момента  двамата швейцарци са се изправяли един срещу друг девет пъти, като възпитаникът на Петер Лундгрен има само един успех – през 2009 година на Мастърса в Монте Карло.

Третата среща на най-големия корт на тенис комплекса Ролан Гарос е между феномена от Белград Новак Джокович и местния любимец Ришар Гаске.

По стечение на обстоятелствата сърбинът трябва да играе в три поредни дни, което естествено дава известно предимство на неговия опонент, но пък продукцията, която ни предоставя Ноле само по себе си доказва, че той се намира във великолепна спортна форма и надали ще има особени проблеми да запише 41-та си поредна победа от началото на 2011 година.

На “Сузан Ленглен” също ще бъде интересно, като там с най-голяма нетърпение се очаква двубоят между Давид Ферер и Гаел Монфис. Испанецът е фаворит в двубоя, но пък тъмнокожият французин може във всеки един момент да поднесе изненада.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци: (приблизителният начален час е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Вера Звонарьова 12.00 ч. Фабио Фонини
  Ан. Павлюченкова   Алберт Монтанес
следва Станислас Вавринка следва Йелена Янкович
  Роджър Федерер   Франческа Скиавоне
следва Новак Джокович следва Давид Ферер
  Ришар Гаске   Гаел Монфис
следва Марион Бартоли следва Даниела Хантухова
  Хисела Дулко   Светлана Кузнецова