След дъжда от изненади при дамите във вчерашния ден от Откритото първенство на Франция по тенис, днес фаворитките успяха да вземат своето и така да си осигурят място в осминафиналната фаза от надпреварата.

Бившата номер 1 Мария Шарапова по всичко изглежда, че е на правилния път най-после да прибави ценния трофей от френската столица, като днес не остави никакви шансове на представителката на Тайпе – Юнг-Ян Чан, отстранявайки я с категоричното 6/2, 6/3.

Така в опит да попадне във финалната осмица сексапилната рускиня ще трябва да премери сили с Агниешка Радванска, която по-рано днес отстрани Янина Викмайер с 2:0 сета.

До момента Шарапова и полякинята са срещали в седем официални мача, като Радванска има само една победа, но тя е била при единствения им досегашен сблъсък на турнир от Големия шлем – през 2007-ма на US Open.

Друга една от основните претендентки за титлата – Вика Азаренка също продължава своя марш към заветната си цел, като поредната й жертва днес стана италианката Роберта Винчи, успяла да вземе само 5 гейма – 6/3, 6/2.

Ето и всички резултати:

III кръг:
 /жени/
Агниешка Радванска 6 6
Янина Викмайер 4 4
На Ли 6 6
Сорана Кърстеа 2 2
Андреа Петкович 6 4 6
Ярмила Гайдишова 2 6 3
Мария Кириленко 6 6
Аранча Рус 1 1