Новак Джокович закръгли победната си серия от началото на 2011 година на кота 40, след като преди минути надигра с 3:1 сета Хуан Мартин Дел Потро в среща от третия кръг на Откритото първенство на Франция, в отделните части 6/3, 3/6, 6/3, 6/2.

Двубоят бе планиран за вчера, но късно снощи бе прекъснат поради тъмнина при резултат 1:1 сета, а двамата тенисисти показаха супер равностоен и качествен тенис.

За съжаление на многобройните почитатели на аристократичната игра обаче, днес в доиграването интрига почти нямаше, тъй като Ноле бързо наложи волята си, с безупречна игра от основната линия и за пореден път доказа, че напълно заслужава първото място в световната ранглиста, към което се е устремил.

Всичко, което опита възпитаникът на Мариан Вайда днес се получи – убийствени форхенди, изненадващи къси топки и много импровизация,  съчетани с великолепното му предвижване по корта.

От другата страна Дел Потро не изглеждаше толкова свеж, допусна множество грешки и напълно резонно с оглед на показаното приключи участието си в турнира.

Така на осминафиналите Новак Джокович ще се изправи срещу местния любимец Ришар Гаске, а мачът ще се играе утре, което дава, макар и минимално, предимство на французина.

Ето и статистиката от двубоя:

Джокович

Дел Потро

59

1-ви сервис %

58

6

Асове

5

2

Двойни грешки

3

38

Непредизвикани грешки

46

41

Уинъри

22

 5/12

Възможности за пробив

 2/5

Времетраене: 2.56 ч.