Супер сблъсъкът от днешната програма на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос между непобедимия Новак Джокович и бившия шампион от US Open Хуан Мартин Дел Потро бе прекъснат при резултат 1:1 сета (6/3,3/6) поради смрачаване.

Заради продължителната 5-сетова битка между Вавринка и Цонга гвоздеят на днешната програма бе преместен на “Сузан Ленглен”, което предизвика истински безредици в тенис комплекса и създаде доста главоболия на организаторите.

В крайна сметка в паузата между първия и втория сет недоволните зрители бяха допуснати на корта и взривоопасната ситуация бе потушена.

Нямаше обаче как да бъде потушена истинската престрелка на корта между Джокович и Дел Потро, които буквално размазваха топката при всеки един свой удар от основната линия и доставяха на зрителите истинска наслада.

След малко колебливото си начало и загубата в първата част, аржентинецът отпусна ръката си и на свой ред започна да подлага Джокович на напрежение, което му донесе успех и четвъртия гейм Дел Потро стигна до пробив, който в последствие се оказа достатъчен резултатът да бъде изравнен.

В този момент съдията на стола Ерик Молина реши да прекъсне двубоя и да остави развръзката за утре, което несъмнено е добра новина за Ришар Гаске, който ще има един ден повече за почивка, спрямо своя опонент на осминафиналите.

Резултати:

III кръг:
 /мъже/
Ришар Гаске 6 6 3 6
Томас Белучи 2 3 6 3
Гаел Монфис 6 6 7
Стив Дарсис 3 4 5
Алберт Монтанес 6 7 6
Михаил Южни 1 6 1
Фабио Фонини 4 6 6 6
Г. Гарсия-Лопес 6 3 3 1