Шампионът от 2009 година Роджър Федерер постигна поредната си убедителна победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

В мач от третия кръг на надпреварата Маестрото от Базел не срещна никакви затруднения срещу Янко Типсаревич и с лекота стигна до чиста победа с 3:0 сета, в отделните части 6/1, 6/4, 6/3.

Швейцарецът влезе максимално концентриран в двубоя и след два безответни пробива затвори първата част за по-малко от 20 минути игра.

Превъзходството на Федерер продължи и във втория сет, макар че в него сърбинът опита да се противопостави на именития си съперник, но Федерер се възползва от единствения си шанс за брейк и си осигури комфортна преднина от 2:0 сета.

Ранен пробив в заключителната част окончателно уби интригата в двубоя, като до края на мача Федерер просто се наслаждаваше на играта и напълно закономерно си осигури място на осминафиналите, където очаква Станислас Вавринка или Жо-Вилфред Цонга.

Междувременно испанецът Давид Ферер също се класира за четвъртия кръг след убедителна победа над Серхи Стаховски – 6/1, 6/1, 6/3. 

Статистиката от двубоя:

Федерер

Типсаревич

67

1-ви сервис %

51

10

Асове

1

2

Двойни грешки

1

20

Непредизвикани грешки

13

37

Уинъри

16

 5/6

Възможности за пробив

 0/1

Времетраене: 1.30 ч.