Един сблъсък ярко се откроява в днешната програма от Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос и това двубоят между непобедимия Новак Джокович и бившия шампион от Флашинг Медоус – Хуан Мартин Дел Потро.

По нещастно стечение на обстоятелствата през последните две години аржентинецът дълго време бе извън кортовете, но качествата му са добре познати и когато е в оптимално здраве той е заплаха за всеки един тенисист.

В първите два кръга от шампионата в Париж Дел Потро загатна за огромния си потенциал, но голямата въпросителна е дали е готов за сблъсък с феномена от Белград – Новак Джокович.

За разлика от Надал, сърбинът продължава да демонстрира безкомпромисност и вече е много близо до абсолютния рекорд на легендата от близкото минало Джон Макенроу за серия от поредни победи.

Статистиката също дава предимство на Ноле, но какво ще се случи тази вечер на “Филип Шатрие” никой не може да каже със 100-процентова сигурност.

Естествено не бива да се забравя и двубоят на Роджър Федерер с Янко Типсаревич, макар на пръв поглед тук интригата да е значително по-малка и Маестрото без проблеми би трябвало да запише четвърта победа от четири мача срещу този съперник..

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци: (приблизителният начален час е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Хисела Дулко 12.00 ч. Пън Шуей
  Саманта Стоусър   Франческа Скиавоне
следва Марион Бартоли следва Роджър Федерер
  Юлия Гьортес   Янко Типсаревич
следва Станислас Вавринка следва Каролине Возняцки
  Жо-Вилфред Цонга   Даниела Хантухова
следва Новак Джокович следва Ришар Гаске
  Х. Мартин Дел Потро   Томас Белучи