5-кратният шампион Рафаел Надал продължава с неубедителните си изяви в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

След като в първия кръг “Ел Торо” трябваше да обръща мача си срещу американеца Джон Иснър от 1:2 до 3:2, днес на “Сузан Ленглен” световният номер 1 отново бе поставен на сериозен тест, този път от сънародника си Пабло Андухар, но все пак стигна до чиста победа със 7/5, 6/3, 7/6.

Този резултат обаче изобщо не отразява съотношението на силите на корта, тъй като през по-голямата част от мача 48-ят в световната ранглиста Андухар бе напълно равностоен на именития си съперник.

Пробив в последния възможен момент донесе успеха на Рафа в първата част, а във втория сет Надал успя да спечели ключовите разигравания и да поведе с 2:0.

Неприятностите за шампиона обаче дойдоха в началото на заключителната част, когато освободен от всякакви притеснения Андухар заигра изключително агресивно, успя да спечели няколко спиращи дъха отигравания и напълно заслужено поведе с 5/1.

Последваха 7 пропилени сетбола и невероятна серия от 4 поредни гейма за Надал, с която той се измъкна от на пръв поглед безнадеждната ситуация и докара нещата до тайбрек, в който след 7:4 Рафа си осигури мястото в третия кръг.

Там съперник на световния номер 1 ще бъде квалификанта от Хърватия Антонио Веич, който отстрани Николай Давиденко с 3:2 сета.

Ето и останалите резултати:

II кръг:
 /мъже/
Анди Мъри 7 6 7
Симоне Болели 6 4 5
Робин Сьодерлинг 6 6 6
Алберт Рамос 3 4 4
Фернандо Вердаско 4 6 7 6
Ксавие Малис 6 3 6 1
Марди Фиш 7 6 6
Робин Хаасе 6 2 1
Леонардо Майер 7 6 7
Маркос Багдатис 6 4 6