Победителката от последните два турнира от Големия шлем и поставена под номер 2 в основната схема Ким Клайстерс сензационно приключи участието си на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

В среща от втория кръг на надпреварата белгийката влезе в ролята на д-р Хаус и направи и невъзможното да реанимира 114-та в света Аранча Рус и да я прати в третия кръг на турнира след шокираща загуба с 6/3, 5/7, 1/6.

Двубоят на “Филип Шатрие” започна напълно според очакванията – с тотално надмощие на Клайстерс и агресивна игра, които й донесоха успеха в първата част с 6/3, а надмощието на световната номер 2 бе толкова осезаемо, че тя бе само на крачка от крайната победа, водейки с 5/2 във втория сет, като дори имаше мачбол.

В този момент настъпи неочакван тотален срив в играта на Клайстерс, която започна да ниже грешка след грешка, а холандката от своя страна бе достатъчно разумна да заложи на сигурността и просто да чака именитата си съперничка сама да се съсипе.

Последваха 5 последователни гейма в актива на Рус, с което тя прати мача в трети сет, а там вече опустошителните сили на Клайстерс нямаха спиране и след 65 непредизвикани грешки белгийката сензационно напусна надпреварата.

Ето и статистиката от двубоя:

Рус

Клайстерс

71

1-ви сервис %

63

1

Асове

3

3

Двойни грешки

10

22

Непредизвикани грешки

65

8

Уинъри

28

 7/13

Възможности за пробив

 5/17

Времетраене: 2.02 ч.